Uw betrouwbare ICT partner sinds 1997

Zimbra 8.5, een mooie mijlpaal voor Zimbra en haar gebruikers

zimbraOp 26 augustus werd versie 8.5 van Zimbra Collaboration beschikbaar gesteld voor haar eindgebruikers. Deze release van Zimbra richtte zich op het verder integreren van de nieuwe webtechnologie HTML5. Een webtechnologie om zo op iedere desktop, smartphone en tablet dezelfde ervaring te kunnen bieden. Naast deze  webapplicatie van Zimbra biedt Zimbra ook native clients die op hun beurt gebruik maken van synchronisatie.

Touch client voor tablets en smartphones
verschillende devicesDankzij HTML5, de nieuwste vrijgegeven versie van de opmaaktaal op het web, biedt Zimbra nu een eigentijdse en gelijkwaardige ervaring op zowel smartphone als tablet. Het is weliswaar geen native applicatie, maar het geeft juist een geoptimaliseerde weergave van een website op uw mobiel apparaat. Zimbra noemt deze interface "touch-enabled" en dat is zeker het geval. Het wel bekende swipen en selecteren gebeurt zoals je dat gewend bent van je apps mobiel en tablet.

Deze interface is helemaal aan te passen (branding) met eigen logo en huisstijlkleuren. Voor organisaties die graag hun branding zien terugkomen in de gebruikte applicaties is dit een mooie plus.

Offline Zimbra webclient
Vanaf versie 8.5 van Zimbra is het nu mogelijk om offline te werken vanuit je webbrowser (!). Zimbra maakt een lokale kopie van de mailbox binnen je browser-omgeving. Zimbra ondersteunt op dit moment Google Chrome en Firefox.

Bij het aanmaken van een lokale kopie van uw mailbox wordt er maximaal 1 maand aan e-mail lokaal binnengehaald. Dit om te voorkomen dat er volledige gigabytes over het netwerk moeten "vliegen". Feitelijk eenzelfde soort gedrag zoals we dat kennen op onze mobieltjes die ook niet een hele mailbox met zich meedragen. Zimbra heeft laten weten wel te werken aan de optie om mailboxen en hun volledige inhoud offline te kunnen zetten.

Voor de zakelijke markt is dit functionaliteit die de noodzaak voor aparte e-mailclients minder nodig maakt. Daarmee kunnen het aantal toepassingen op een zakelijke desktopomgeving verminderd worden, wat een lagere beheerlast betekent.

Ondersteuning Exchange Web Services
Op dit moment ondersteunt Zimbra talloze e-mailprogramma's waarvan sommigen zelfs een eigen synchronisatiestandaard gebruiken. Zimbra ondersteunt als enige in de markt de meeste platformen en apparaten via standaarden zoals  IMAP/POP, CalDAV, CardDAV en ActiveSync. Vanaf versie 8.5 mogen we een nieuwe standaard aan dit lijstje toevoegen, te weten Exchange Web Services (EWS).

Doordat Zimbra Exchange Web Services ondersteunt wordt het gebruik van Microsoft Outlook op Windows en Mac vereenvoudigd. Hierdoor is het niet meer nodig om connectoren zoals de Zimbra Connector voor Outlook te gebruiken. Zimbra maakt het nu mogelijk om out-of-the-box Microsoft Outlook te ondersteunen op uw Mac en Windows.

Vanuit een beheertechnisch oogpunt is dit wederom een enorm winstpunt omdat er geen extra software meer geïnstalleerd hoeft te worden om het gebruik van Zimbra met Outlook mogelijk te maken.

Webinar Zimbra 8.5
Kovoks heeft recentelijk een webinar verzorgd over Zimbra 8.5 waar wij bovenstaande zaken bespreken, maar daarnaast ook wat u kunt verwachten van de toekomstige versies van Zimbra.

{youtube}h5e_TmQCn5s|500{/youtube}

Daarom KovoKs

  • Ontzorging in uw automatisering
  • Merkonafhankelijke pragmatische oplossingen
  • Informeel en klantgericht in de omgang
  • Focus op langdurige relaties
  • Gedegen IT-strategie adviezen
  • Afspraak is afspraak, wederzijds
  • Direct contact; geen oeverloze klantenservice

Vragen? Stel gerust!

Vragen

 

Chat met ons

Live chat
KovoKs logo