Waarom een SSL certificaat jouw site beter maakt

in verband met de aankomde handhaving van de nieuwe privacywet (AVG) is er de laatste tijd veel te doen over zogenaamde SSL certificaten of beveiliging van websites. Misschien heb je wel eens een van de volgende meldingen gezien bij het inloggen op een site:Dit is een gevolg van de aangescherpte meldingen van Google wat betreft veiligheid van websites.

Wat is een SSL certificaat?

Met een SSL certificaat wordt het verkeer tussen website en browser versleuteld. Gevoelige informatie is op deze manier niet te ontcijferen door kwaadwillenden en dat maakt de website veiliger. Een site met een SSL certificaat is herkenbaar aan een groen slotje of groene bedrijfsnaam links in de adresbalk van de browser. Google waarschuwt vanaf 2017 als je probeert in te loggen op een niet beveiligde website. Daarnaast heeft Google aangekondigd dat de waarschuwingen in de toekomst bij alle onbeveiligde websites zullen verschijnen, ook als er geen inlogformulier is.

Moet je een SSL certificaat op je site installeren?

Je moet een SSL certificaat op je site installeren als je persoonsgegevens verzamelt. De manier waarop je deze gegevens verzamelt maakt niet uit, dus of het nu via een formulier is of via een forum, een webshop of een comment, zodra je gegevens opvraagt zoals 'naam', 'e-mailadres' of 'telefoonnummer' etc. dan ben je verplicht een SSL certificaat op je site te hebben.

Wat voor nut heeft een SSL certificaat voor jouw website?

 • Zorg ervoor dat bezoekers veilig zijn op jouw website
  Als mensen inloggen op je site, een contactformulier kunnen invullen of bijvoorbeeld iets kunnen aanschaffen, dan vult men gevoelige informatie in. Met een SSL certificaat bescherm je de gegevens van je bezoekers/klanten.
 • Verbeter de positie van je site in de zoekresultaten van Google
  Bij het bepalen hoe hoog een site in de zoekresultaten komt maakt Google gebruik van vele verschillende factoren. Een daarvan is of de site beveiligd is met een SSL certificaat. Deze is bij lange na niet belangrijker dan het schrijven van goede inhoud, maar alle beetjes helpen.
 • Verbeter de uitstraling van je website
  Met een groen slotje straalt je website vertrouwen uit. Bezoekers zien dit ook en zullen je website bewust of onbewust als betrouwbaarder ervaren. Met een SSL certificaat geef je aan dat je om de belangen van je bezoekers geeft.

Is dat duur?

Nee het hoeft niet duur te zijn. Het goedkoopste certificaat kost bij ons 25 euro voor een jaar + 39,50 euro opzetkosten ex. btw. Als je dit standaard certificaat voor 2 jaar afneemt scheelt het natuurlijk opzetkosten voor het 2e jaar, want het certificaat wordt ineens voor 2 jaar geïnstalleerd.
Dit eenvoudigste certificaat ziet er zo uit in een browser:Er zijn ook uitgebreidere certificaten af te nemen, zodat bijvoorbeeld de bedrijfsnaam in het groen naast het slotje komt te staan, dit zie je terug bij websites van banken. Qua veiligheid maakt het niet uit welk certificaat je neemt, het standaard certificaat wordt het meest gebruikt.

Een SSL certificaat iets voor jou?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte of Bestel direct

Vragen? Neem contact op met

Tom Albers, contactpersoon KovoKs Developerteam
[email protected]
+31 (0)345 - 532 927

Uitgelichte website projecten

Webshop Proday.nl

Proday.nlProday.nl is een zeer goed lopende webshop voor proteïne dieetproducten. Voor deze shop hebben wij niet alleen een website gemaakt (inclusief koppelingen naar iDeal, achteraf betalen en DPD), ook hebben we een voorraad-beheersysteem ontwikkeld voor de eigenaar. Dit systeem is volautomatisch gekoppeld aan de webshop en zaken als de labelprinter.

Sponsoring Theater Culemborg

theaterdefranscheschool.nlWij sponsoren het Culemborgse Theater De Fransche School al jaren. Niet alleen hosten we de website, ook op het gebied van anti-virus, cloudopslag en andere automatiserings uitdagingen mogen wij hen bijstaan. Theater DFS is een heel gezellig lokaal theater met een mooi programma.
Een ideaal avondje uit!
 

Wordpress Enoteca.nl

Enoteca.nlEnoteca is een van onze eerste en trouwste klanten. Niet alleen hosten en monitoren wij wordpress website enoteca.nl, we hebben voor hen ook een op maat gemaakte portal ontwikkeld voor het beheer van hun orderadministratie m.b.t. het importeren van wijnen. Enoteca is de grootste ambassadeur van Italiaanse wijnen. Zij bedienen 300+ importeurs.

Partner Bolwerk

Tekstdiewerkt.nlMet Bolwerk hebben wij een speciale band. Eigenaar Linda Elzinga is tekstschrijver. Met haar gevoel voor webdesign verzorgt ze ook complete websites. We hebben samen al veel leuke projecten mogen doen, waaronder vdhoogen.nl en bobheeren.nl. Het fijne van onze relatie is dat we elkaar wederzijds helpen: Linda schrijft teksten voor ons en wij ondersteunen haar bij het ontwikkelen van websites.

Daarom KovoKs

 • Ontzorging in uw automatisering
 • Merkonafhankelijke pragmatische oplossingen
 • Informeel en klantgericht in de omgang
 • Focus op langdurige relaties
 • Gedegen IT-strategie adviezen
 • Afspraak is afspraak, wederzijds
 • Direct contact; geen oeverloze klantenservice

Vragen? Stel gerust!

Vragen

 
KovoKs logo