Uw betrouwbare ICT partner sinds 1997

Blog

U bent welkom!

We zijn inmiddels een week of drie geleden verhuisd en zijn helemaal gesetteld. Bij deze nodigen we u graag uit om eens langs te komen en hallo te zeggen. Heeft u daar geen mogelijkheden voor, dan is er altijd nog de foto:

DSC 13883

Wat doen wij met de feestdagen?

De feestdagen vallen mooi in het weekend dit jaar, dus de enige dag dat wij gesloten zijn is komende maandag, tweede kerstdag.
Hele fijne dagen toegewenst en laten we hopen op een intrigerend 2017.

Groetjes, Micha, Tom, Arnold en Marijke

Sneak preview van ons nieuwe pand

Loopt u even mee?

U komt binnen en ziet in het midden de vergaderruimte/kantine en rechts achterin ons kantoor:Lees meer: Sneak preview van ons nieuwe pand

Spullen te koop!

kovoks op marktplaatsBij een verhuizing hoort opruimen, dus we hebben een hele lading leuke spullen op marktplaats, van meubels tot computerspullen tot puzzels, misschien ziet er iets voor u bij? Kijk op www.marktplaats.nl/verkopers/marijke en www.marktplaats.nl/verkopers/arnold.

Over minder dan twee weken is het zo ver, 28 november steken we over naar de mooie nieuwe ruimte. We zijn die dag bereikbaar voor dringende problemen en vanaf dinsdag 29e weer op volle sterkte!

Heugelijk nieuws voor ons, we gaan verhuizen!

We hebben een nieuwe kantoorruimte gevonden. Ondanks dat we op de Bellweg prima gezeten hebben, is onze manier van werken toch zo veranderd dat een andere ruimte beter aan zal sluiten. Zo assembleerden we vroeger computers en servers en hadden we een eigen datacentrum, maar dat is allemaal verschoven naar internet. We kunnen dus met veel minder ruimte toe en daarnaast is het nieuwe pand is ook een stap omhoog qua uitstraling.

We zullen op maandag 28 november aanstaande verhuizen. We zorgen er in elk geval voor dat we telefonisch bereikbaar zijn en hebben laptops paraat voor dringende zaken. Bij minder dringende zaken zullen wij u vragen om even een mailtje te sturen!

Ons nieuwe adres is vanaf 28 november:
Belle van Zuylenlaan 1-5
4105 JX Culemborg
Telefoonnummer (0345 53 29 27) en het e-mailadres ([email protected]) blijven ongewijzigd.

Nog altijd vinden wij het heel gezellig als mensen een kopje koffie komen drinken, dus mocht u nieuwsgierig zijn naar ons prachtige nieuwe onderkomen, bent u van harte welkom om een keer langs te komen!

Anti-virus: koop voor 2 jaar, krijg 3 jaar

We hebben een geweldige aanbieding voor nieuwe klanten:
Koop een licentie voor 2 jaar, dan krijgt u een licentie voor 3 jaar!

F-Secure is een bekroond anti-virus programma dat niet alleen zorgt dat uw computer veilig blijft, maar ook updates van software van derden bijhoudt. Het houdt dus in de gaten of er veiligheidsproblemen in andere software zijn en werkt deze bij.

  • Prijs per computer per jaar: 44 euro
  • Prijs per computer voor 2 jaar: 79,20 euro
  • Prijs per computer voor 3 jaar: 79,20 euro (!Actie!)
Vraag een gratis proefversie aan of bestel bij ons...
 
ALLES OVER ANTI-VIRUS

Ransomware: alle bestanden in één keer weg!

We zien het steeds vaker, in 1x alle bestanden weg!
Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat van het een op het andere moment al uw bestanden ontoegankelijk kunnen worden? Al uw .docx- , al uw .pdf- bestanden, alles in een klap weg? We zien het helaas gebeuren bij onze klanten. Nadat er op een viruslink of bijlage geklikt is wordt ransomware geïnstallerd. Vervolgens worden alle bestanden door versleuteling 'gegijzeld' en op het scherm verschijnt een pop-up waarin de 'gijzelaars' geld willen zien om uw bestanden vrij te geven.

Lees meer: Ransomware: alle bestanden in één keer weg!

Vakantietips voor VoIP Telefonie

Tip 1: Schakel uw telefoonnummer door naar uw mobiel

illustratieHierdoor bent u op uw gewone nummer bereikbaar, ook als u niet achter uw bureau zit. Waarschijnlijk heeft uw klant niet eens door dat u niet achter uw bureau zit. Dit kan ingesteld worden voor uw telefoonnummer, maar ook voor uw interne doorkiesnummer. Uw collega's kunnen dan gewoon een telefoontje doorverbinden als dat nodig is.

Tip 2: Stel een voicemail in

Door het instellen van een voicemail, bijvoorbeeld als uw telefoon na een bepaalde tijd niet is opgenomen blijft u op de hoogte van gemiste telefoontje. Deze voicemails worden op uw e-mail adres afgeleverd en kunt u dus overal terugluisteren.

Tip 3: Stel een keuze menu in

Als u een goede relatie met uw klanten heeft en wilt behouden kunt u ook een keuze menu instellen. Hiermee is het mogelijk dat u bijvoorbeeld uw klant de optie geeft om een voicemail achter te laten, of direct doorverbonden te worden naar uw mobiel.

Vakantietips voor KovoKs Cloudopslag

Tip 1: Synchronisatie

illustratieControleer voordat u weg gaat nog eens extra of alle bestanden op uw computer gesynchroniseerd zijn. Dit doet u door op het wolkje van owncloud in uw taakbalk te klikken en te controleren of er overal groene vinkjes staan.

Tip 2: Altijd bij uw bedrijfsgegevens

Installeer de ownCloud app op uw telefoon en tablet owncloud.com/products/mobileapps. Deze app is niet gratis, maar zorgt er wel voor dat u ook op uw telefoon en tablet bij al uw bedrijfsgegevens kunt. U koppelt het makkelijk aan uw KovoKs Cloudopslag account door als server https://cloud.kovoks.net en uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

Tip 3: Onderweg bij uw bestanden via cloud.kovoks.net

U gebruikt het waarschijnlijk niet zo vaak, maar op iedere computer kunt u zonder het ownCloud programma bij uw bestanden via een geavanceerde web interface. Zo kunt u ook op uw reis laptop bij de bestanden door even op de bovenstaande link te klikken. Zorg er wel voor dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord nog weet.

Vakantietips voor KovoKs Contact

Tip 1: Stel uw afwezigheidsmelding in

illustratieKijk hier hoe dat moet: www.mailcasa.eu/zimbra-kennisbank-e-mail/132-een-afwezigheidsmelding-instellen-in-zimbra. Het is verstandig om niet precies te vertellen welke periode u precies op vakantie bent. U kunt het ook algemeen houden zoals bijvoorbeeld:

"Tijdens de vakantie periode ben ik minder beschikbaar via de E-mail. Uw mail zal later beantwoord worden dan u van mij gewent bent. Indien nodig kunt u contact opnemen met één van mijn collega's op het mailadres [email protected]"

Tip 2: Stel uw telefoon en tablet in om e-mail te ontvangen

Het is op bijna alle moderne telefoons prima mogelijk om ook tijdens uw vakantie de e-mail te kunnen volgen. Voor de iPhone/iPad en Android telefoons en tablets hebben we hier https://www.mailcasa.eu/ondersteuning/115-kennisbank-zimbra handleidingen staan hoe dat moet. Let er natuurlijk wel op dat u dit jaar nog steeds roaming kosten betaalt voor internet in het buitenland. U kunt roaming gewoon uitzetten en alleen de e-mail binnen halen als er WiFi ter beschikking is.

Tip 3: Stel een activiteitenstroom in

Dit is een speciale functie die er voor zorgt dat de meeste onbelangrijke mail niet meer in uw Postvak IN terecht komt, maar in een aparte map 'Activity Stream' U kunt deze functie terugvinden in de 'Voorkeuren' onder het kopje E-mailfilters.

9 Vakantietips

De vakanties komen er weer aan. U zult waarschijnlijk veel minder tijd achter uw bureau door willen brengen, daarom geven wij 9 tips om deze periode zo slim mogelijk te overbruggen.

Lees meer: 9 Vakantietips

Tevreden met deze informatie? Deel het!

Daarom KovoKs

  • Ontzorging in uw automatisering
  • Merkonafhankelijke pragmatische oplossingen
  • Informeel en klantgericht in de omgang
  • Focus op langdurige relaties
  • Gedegen IT-strategie adviezen
  • Afspraak is afspraak, wederzijds
  • Direct contact; geen oeverloze klantenservice
Deze site is beschermd met een Comodo SSL certificaatSSL Certificate
KovoKs logo

Vragen?

Live chat