Uw betrouwbare ICT partner sinds 1997

Blog

IPv4 is ten dode opgeschreven, maar wij zijn klaar voor IPv6

glasvezelDe afgelopen 35 jaar hebben alle computers via het internet met elkaar kunnen praten. Om dit mogelijk te maken heeft iedere computer een internet adres. Het ziet er ongeveer zo uit: 192.169.100.22. Alleen is er een probleem; het aantal adressen is beperkt. Langzaam naderen we het tijdstip dat er geen adressen meer beschikbaar zijn.

Gelukkig heeft iemand al lang geleden vermoed dat dit tijdstip zou aanbreken en is er een opvolger gemaakt: IPv6. Helaas betekent dat wel dat alle computers op het internet aangepast moeten worden. De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest om ons netwerk klaar te maken voor IPv6.

Een IPv6 nummer ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: 2001:7b8:3eb:1:219:dbff:feb2:c491. U ziet direct dat dit een veel grotere combinatie van letters en cijfers is. Met IPv6 is het mogelijk om bijna iedere zandkorrel op aarde een apart ip-adres te geven. De kans dat IPv6 adressen op raken is dus niet zo groot.

Voor de techneuten:
Indien u al IPv6 heeft, dan kunt u reeds uw mail ophalen en versturen via IPv6. Tevens zijn onze nameservers aangepast en is een groot deel van onze backbone gebaseerd op IPv6. De websites volgen later deze zomer. Indien u ADSL van KovoKs heeft, zullen wij er voor zorgen dat u op tijd een IPv6 nummer heeft. Voorlopig is het nog niet nodig.

Klik hier om KovoKs ADSL aan te vragen.
Klik hier om KovoKs webhosting aan te vragen.

Tevreden met deze informatie? Deel het!

Daarom KovoKs

  • Ontzorging in uw automatisering
  • Merkonafhankelijke pragmatische oplossingen
  • Informeel en klantgericht in de omgang
  • Focus op langdurige relaties
  • Gedegen IT-strategie adviezen
  • Afspraak is afspraak, wederzijds
  • Direct contact; geen oeverloze klantenservice

Vragen? Stel gerust!

Vragen

 

Chat met ons

Live chat
KovoKs logo