Uw betrouwbare ICT partner sinds 1997

Batch SMTP aanvragen

Als u gebruik wilt maken van onze Batch SMTP dienst, dan kunt u dit aanvragen via ons contactformulier, klik hier.

Wat is Batch SMTP? Lees meer...

Wat is Batch SMTP?

Door Batch SMTP in te stellen zorgt u ervoor dat uw mail niet binnen komt op de server van uw provider, maar rechtstreeks op een andere mailserver, bijvoorbeeld een mailserver bij u op kantoor. De mail wordt dan alleen bij uw provider afgeleverd wanneer uw mailserver onbereikbaar is. De provider spaart uw mail op en wanneer uw mailserver weer bereikbaar is wordt alle mail alsnog op uw mailserver afgeleverd. Hieronder volgt een voorbeeld:

Voor het domein 'voorbeeld.nl' zijn er 2 servers aangegeven die de mail afhandelen te weten:
 • 10 mail.voorbeeld.nl (het getal geeft de prioriteit aan).
 • 20 mail.kovoks.net.
Een goede mailserver (van de verzender dus) stuurt de mail naar de server met het LAAGSTE nummer (10 dus). In dit geval dus mail.voorbeeld.nl.
Indien deze server om wat voor een reden niet bereikbaar is zal de mailserver van de verzender de mail versturen naar de server met het eerst volgende nummer (20). Hier dus mail.kovoks.net. Om niet steeds opnieuw uit te moeten zoeken of de hoofdmailserver wel bereikbaar is wordt een tijdje (afhankelijk van de instellingen) onthouden dat de hoofdserver niet bereikbaar was.

Er zijn ook mailservers die iets minder nauw kijken naar de waarde die aan een server toegekend wordt. Deze verzendende mailservers pakken een willekeurige server waar ze de mail af zullen leveren.

Onze server (mail.kovoks.net) is niet op de hoogte van de status van de server van de klant (mail.voorbeeld.nl). Indien het om het eerste mailtje gaat probeert onze server dit gedurende 30 minuten bij de klant af te leveren. Dit omdat het natuurlijk om een kleine storing kan gaan, of dat de verzendende server verkeerd zat. Na deze 30 minuten wordt het mailtje aan de kant gezet en elk volgende mailtje voor hetzelfde domein wordt direct aan de kant gezet.

De manier om tegen onze server te zeggen dat de server van de klant weer online is, is een zogenaamd ETRN commando naar onze server versturen. Op deze manier verteld de server van de klant dat de mailtjes die opgespaard zijn EN de mailtjes die weer vers binnenkomen direct doorgestuurd kunnen worden.

Hoe de klant dit ETRN commando met exchange kan sturen kunt u onder andere lezen bij Microsoft.

Onder linux kun je fetchmail gebruiken met de volgende regel:
poll "mail.kovoks.nl" protocol etrn fetchdomains uw-domein-naam.nl

Mail voor BSMTP wordt op een andere manier afgehandeld dan mail die via pop3 opgehaald wordt. Het is dus niet mogelijk om BSMTP mail op een andere manier op te halen of te bekijken dan via het sturen van een ETRN commando.

Script & databases bij KovoKs Webhosting

 • Standaard worden php (versie 5) scripts ondersteund. U kunt hiervoor gebruik maken van de extenties: php en phtml

 • Indien u behoefte heeft aan een MySQL-database, dan kunt u deze bij ons aanvragen.

 • In uw 'www' directory staat een directory 'cgi-bin'. Hierin kunt u uw eigen scripts plaatsen. Vergeet dan niet om ze met uw ftp-client executable te maken. U kunt deze dan aanroepen door te linken naar: http://www.uwdomeinnaam.nl/cgi-bin/scriptnaam

 • Wij hebben een standaard mailscriptje reeds geïnstalleerd. Deze kunt u aanroepen door als action in de form-tag het volgende te gebruiken: http://www.uwdomeinnaam.nl/kovoks-bin/forms/formmail.pl Meer informatie hierover kunt u vinden op: www.scriptarchive.com/formmail.html

  Indien u als link formmail2.pl gebruikt, dan krijgt u een aangepaste versie van hetzelfde script. Het is in het Nederlands en gebruikt bij foutmeldingen een andere lay-out. De bijbehorende Nederlandstalige handleiding kunt u downloaden

Daarom KovoKs

 • Ontzorging in uw automatisering
 • Merkonafhankelijke pragmatische oplossingen
 • Informeel en klantgericht in de omgang
 • Focus op langdurige relaties
 • Gedegen IT-strategie adviezen
 • Afspraak is afspraak, wederzijds
 • Direct contact; geen oeverloze klantenservice

Vragen? Stel gerust!

Vragen

 

Chat met ons

Live chat
KovoKs logo