Uw betrouwbare ICT partner sinds 1997

9 Vakantietips

De vakanties komen er weer aan. U zult waarschijnlijk veel minder tijd achter uw bureau door willen brengen, daarom geven wij 9 tips om deze periode zo slim mogelijk te overbruggen.

Vakantietips voor KovoKs Contact

Tip 1: Stel uw afwezigheidsmelding in

illustratieKijk hier hoe dat moet: www.mailcasa.eu/zimbra-kennisbank-e-mail/132-een-afwezigheidsmelding-instellen-in-zimbra. Het is verstandig om niet precies te vertellen welke periode u precies op vakantie bent. U kunt het ook algemeen houden zoals bijvoorbeeld:

"Tijdens de vakantie periode ben ik minder beschikbaar via de E-mail. Uw mail zal later beantwoord worden dan u van mij gewent bent. Indien nodig kunt u contact opnemen met één van mijn collega's op het mailadres [email protected]"

Tip 2: Stel uw telefoon en tablet in om e-mail te ontvangen

Het is op bijna alle moderne telefoons prima mogelijk om ook tijdens uw vakantie de e-mail te kunnen volgen. Voor de iPhone/iPad en Android telefoons en tablets hebben we hier https://www.mailcasa.eu/ondersteuning/115-kennisbank-zimbra handleidingen staan hoe dat moet. Let er natuurlijk wel op dat u dit jaar nog steeds roaming kosten betaalt voor internet in het buitenland. U kunt roaming gewoon uitzetten en alleen de e-mail binnen halen als er WiFi ter beschikking is.

Tip 3: Stel een activiteitenstroom in

Dit is een speciale functie die er voor zorgt dat de meeste onbelangrijke mail niet meer in uw Postvak IN terecht komt, maar in een aparte map 'Activity Stream' U kunt deze functie terugvinden in de 'Voorkeuren' onder het kopje E-mailfilters.

Vakantietips voor KovoKs Cloudopslag

Tip 1: Synchronisatie

illustratieControleer voordat u weg gaat nog eens extra of alle bestanden op uw computer gesynchroniseerd zijn. Dit doet u door op het wolkje van owncloud in uw taakbalk te klikken en te controleren of er overal groene vinkjes staan.

Tip 2: Altijd bij uw bedrijfsgegevens

Installeer de ownCloud app op uw telefoon en tablet owncloud.com/products/mobileapps. Deze app is niet gratis, maar zorgt er wel voor dat u ook op uw telefoon en tablet bij al uw bedrijfsgegevens kunt. U koppelt het makkelijk aan uw KovoKs Cloudopslag account door als server https://cloud.kovoks.net en uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

Tip 3: Onderweg bij uw bestanden via cloud.kovoks.net

U gebruikt het waarschijnlijk niet zo vaak, maar op iedere computer kunt u zonder het ownCloud programma bij uw bestanden via een geavanceerde web interface. Zo kunt u ook op uw reis laptop bij de bestanden door even op de bovenstaande link te klikken. Zorg er wel voor dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord nog weet.

Vakantietips voor VoIP Telefonie

Tip 1: Schakel uw telefoonnummer door naar uw mobiel

illustratieHierdoor bent u op uw gewone nummer bereikbaar, ook als u niet achter uw bureau zit. Waarschijnlijk heeft uw klant niet eens door dat u niet achter uw bureau zit. Dit kan ingesteld worden voor uw telefoonnummer, maar ook voor uw interne doorkiesnummer. Uw collega's kunnen dan gewoon een telefoontje doorverbinden als dat nodig is.

Tip 2: Stel een voicemail in

Door het instellen van een voicemail, bijvoorbeeld als uw telefoon na een bepaalde tijd niet is opgenomen blijft u op de hoogte van gemiste telefoontje. Deze voicemails worden op uw e-mail adres afgeleverd en kunt u dus overal terugluisteren.

Tip 3: Stel een keuze menu in

Als u een goede relatie met uw klanten heeft en wilt behouden kunt u ook een keuze menu instellen. Hiermee is het mogelijk dat u bijvoorbeeld uw klant de optie geeft om een voicemail achter te laten, of direct doorverbonden te worden naar uw mobiel.

Tevreden met deze informatie? Deel het!

Daarom KovoKs

• Ontzorging in uw automatisering
  • Merkonafhankelijke pragmatische oplossingen
  • Informeel en klantgericht in de omgang
  • Focus op langdurige relaties
  • Gedegen IT-strategie adviezen
  • Afspraak is afspraak, wederzijds
  • Direct contact; geen oeverloze klantenservice
Deze site is beschermd met een Comodo SSL certificaatSSL Certificate
KovoKs logo

Vragen?

Live chat